Støt Viva Sport

Fodbold for forandring
Viva Sport laver sportsklubber i slumkvarterer, fordi sport har vist sig at være et effektivt redskab til at forebygge, at børn ender på gaden eller i kriminelle bander. Når et barn bliver en del af en sportsklub, har det 4 sidegevinster:

Forsoning - I et land splittet af vold og kriminalitet bringer fodbold folk sammen på tværs af politiske stridigheder. Der skabes sammenhold i voldsplagede slumkvarterer, fordi de voksne begynder at engagere sig og skal heppe ved fodboldkampen.

Forebyggelse – Barnet får et tilhørsforhold væk fra gadens barske miljø, hvilket mindsker risikoen for, at det ender i kriminalitet, prostitution og misbrug. Sportsklubben støtter også barnet til at fortsætte sin skolegang.

Fremtid og værdier - Sport udvikler barnet både fysisk, psykisk og socialt. I sportsklubben lærer barnet disciplin, respekt, ærlighed, solidaritet, venskab og at være en del af et team. Fodboldbanen bruges som livets klasseværelse, hvor børnene lærer at løse konflikter, sætte mål og håndtere succes og skuffelser.

Fællesskab – Fattige børn bruger mange ressourcer på at overleve og er ofte tvunget til at være små voksne. Sport skaber glæde og giver dem et frirum, hvor de kan være børn og lege. De får også kammerater og voksne rollemodeller.

Støt denne indsamling

Engangsbidrag - støt med et enkelt beløb

  • Vælg et beløb:
Navn *
Adresse *
Postnr. *
By *
Email *
Gentag email *
CPRJeg har læst og accepteret betingelser.

Ønsker du din gave registreret hos SKAT, så du kan modtage fradrag for den, skal du indtaste CPR-nr.